• darkblurbg
  Verhuisbedrijf gelderland
  dé betrouwbare en goedkoopste verhuizer in de regio
 • darkblurbg
  Verhuisbedrijf gelderland
  Uw verhuizing of ontruiming tot in de puntjes geregeld
 • darkblurbg
  Verhuisbedrijf gelderland
  Ervaren en professionele verhuizers
 • darkblurbg
  Verhuisbedrijf gelderland
  Ook inzetbaar voor kluswerkzaamheden

De meest gemaakte verhuisfouten op een rijtje!

Gepubliceerd op: 26-11-2019

Verhuizen, veel mensen krijgen al de kriebels bij het horen van dit woord. Op zich logisch natuurlijk, want het is een hels karwei om al jouw spullen van de ene woning naar de andere te verslepen. Meubelstukken zijn groot en zwaar, waardoor het niet makkelijk is deze te vervoeren. En wat te denken van de kleine spullen, zoals servies en accessoires? Om je een eindje op weg te helpen zetten we in deze tekst de meest gemaakt verhuisfouten op een rijtje!

Verhuizen, veel mensen krijgen al de kriebels bij het horen van dit woord. Op zich logisch natuurlijk, want het is een hels karwei om al jouw spullen van de ene woning naar de andere te verslepen. Meubelstukken zijn groot en zwaar, waardoor het niet makkelijk is deze te vervoeren. En wat te denken van de kleine spullen, zoals servies en accessoires? De meeste mensen bezitten behoorlijk wat spullen. Hierdoor neemt een verhuizing vaak veel tijd in beslag. Het duurt allemaal nog een stuk langer wanneer er fouten gemaakt worden. En bij de meeste verhuizingen of verhuisbedrijven maken mensen nogal wat fouten. Uiteraard hoop je dat jou dit bespaard blijft. Om je een eindje op weg te helpen zetten we in deze tekst de meest gemaakt verhuisfouten op een rijtje!

1. Spullen worden verkeerd ingepakt

Bij het verhuizen wordt altijd gebruikgemaakt van verhuisdozen. Dit maakt het verhuizen een stuk makkelijker, want in deze dozen kun je behoorlijk wat spullen kwijt. Zo kun je bijvoorbeeld jouw kleine spullen inpakken. Hierdoor hoef je toch aanzienlijk minder vaak heen en weer te rijden. Althans, wanneer je de boel goed inpakt. Dit blijkt in de praktijk echter een stuk lastiger. Spullen worden zonder nadenken in de dozen gepakt, waardoor er veel ruimte onbenut blijft. Dit geldt overigens ook voor een verhuiswagen of busje waar je ongetwijfeld gebruik van maakt. Indien je het voertuig efficiënt inpakt, scheelt dit je behoorlijk wat ritjes.

2. Breekbare spullen worden niet beschermd

Een fout die veel mensen maken bij het verhuizen is dat breekbare spullen niet beschermd worden. Dit kan grote gevolgen hebben, Zit er bijvoorbeeld servies in de dozen? Dan is de kans groot dat dit sneuvelt tijdens de verhuizing. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Zorg er daarom voor dat je breekbare spullen altijd goed inpakt alvorens je het in verhuisdozen doet. Stop bijvoorbeeld krantenproppen in glazen en wikkel borden in handdoeken. De kans dat breekbare spullen jouw verhuizing overleven wordt op deze manier een stuk groter.

3. Te weinig hulp

De meeste mensen doen bij een verhuizing beroep op familie, vrienden en kennissen. Op deze manier kunnen alle spullen relatief snel van de ene naar de andere woning verplaatst worden. Toch zien we vaak dat mensen een verhuizing onderschatten. Ze vragen een aantal mensen om hulp, maar achteraf blijkt dat er toch nog wel wat extra handjes bij hadden gekund. Denk daarom ook nooit te lichtzinnig over een verhuizing. Schakel zoveel mogelijk hulptroepen in die jou op de dag van de verhuizing komen helpen. Hoe meer mensen jou helpen, des te sneller is de verhuizing achter de rug. En je kunt natuurlijk beter mensen te veel hebben dan te weinig. Maak van tevoren ook vooral een planning. Dit maakt het een stuk makkelijker om in te schatten hoeveel handjes je nodig hebt op de dag van de verhuizing.

Ga je verhuizen? Dan sta je voor een flinke klus. Je moet de spullen van jouw woning namelijk allemaal verplaatsen naar een ander huis. Voor de meeste mensen is dit een mooie gelegenheid om de bezem is door de woning heen te halen. Logisch natuurlijk, want je moet jouw complete huis leeghalen. Ga je kleiner wonen? Dan is de kans groot dat er in je nieuwe woning geen plek meer is voor alle spullen die je door de jaren heen verzameld hebt.