• darkblurbg
  Verhuisbedrijf gelderland
  dé betrouwbare en goedkoopste verhuizer in de regio
 • darkblurbg
  Verhuisbedrijf gelderland
  Uw verhuizing of ontruiming tot in de puntjes geregeld
 • darkblurbg
  Verhuisbedrijf gelderland
  Ervaren en professionele verhuizers
 • darkblurbg
  Verhuisbedrijf gelderland
  Ook inzetbaar voor kluswerkzaamheden

Waarom is het weggooien van spullen zo lastig?

Gepubliceerd op: 26-11-2019

Ga je verhuizen? Dan sta je voor een flinke klus. Je moet de spullen van jouw woning namelijk allemaal verplaatsen naar een ander huis. Voor de meeste mensen is dit een mooie gelegenheid om de bezem is door de woning heen te halen. Logisch natuurlijk, want je moet jouw complete huis leeghalen. Ga je kleiner wonen? Dan is de kans groot dat er in je nieuwe woning geen plek meer is voor alle spullen die je door de jaren heen verzameld hebt. In dat geval zit er niets anders op dan het nodige weg te gooien. Maar waarom is het weggooien van spullen eigenlijk zo lastig?

Ga je verhuizen? Dan sta je voor een flinke klus. Je moet de spullen van jouw woning namelijk allemaal verplaatsen naar een ander huis. Voor de meeste mensen is dit een mooie gelegenheid om de bezem is door de woning heen te halen. Logisch natuurlijk, want je moet jouw complete huis leeghalen. Ga je kleiner wonen? Dan is de kans groot dat er in je nieuwe woning geen plek meer is voor alle spullen die je door de jaren heen verzameld hebt. In dat geval zit er niets anders op dan het nodige weg te gooien. De meeste mensen beginnen hier vol goede moed aan, maar in de praktijk valt het toch altijd weer tegen. Veel Nederlanders vinden het namelijk lastig om spullen weg te gooien. Maar waarom is het weggooien van spullen eigenlijk zo lastig? In onderstaande tekst zetten we de belangrijkste redenen hiervoor op een rijtje. Mocht je behoeften hebben aan een verhuisbedrijf in Arnhem, ben je bij ons natuurlijk aan het juiste adres.

Je hebt goede herinneringen aan spullen

Als klein kind had je ongetwijfeld behoorlijk wat knuffels. Zonder deze knuffels deed je ’s nachts geen oog dicht. De kans bestaat dat deze knuffels weer boven water komen tijdens het opruimen. Ondanks dat je al lang niet meer met een knuffel slaapt, is het toch lastig om er afstand van te doen. Je hebt namelijk heel veel nachten zij aan zij gelegen met jouw knuffel. Hierdoor kun je het mogelijk niet over jouw hart verkrijgen om hem nu maar bij het vuilnis te zetten. Dit geldt natuurlijk ook voor heel veel andere spullen. Zo heb je in jouw jonge jaren ongetwijfeld van alles verzameld en daar beleefde je toen vast en zeker veel plezier aan. Als je goede herinneringen aan iets hebt, is het ontzettend lastig om er afstand van te nemen.

Je hebt het van iemand gekregen

Het weggooien van spullen die je zelf gekocht hebt is vaak niet heel erg lastig. Dit verandert echter wanneer het om spullen gaat die je van iemand gekregen hebt. Heb je bijvoorbeeld een kastje gekregen van jouw inmiddels overleden oma? Dan wil je dit meubelstuk mogelijk graag bewaren, ook al past dit misschien niet goed in jouw (nieuwe) interieur. De kans is groot dat het kastje vervolgens op zolder beland. Op deze manier hoef je het niet weg te gooien. Je stelt het weggooien zo echter alleen maar uit. Over een aantal jaar kom je ongetwijfeld weer voor hetzelfde dilemma te staan. Daarom is het misschien beter om er nu wel afstand van te nemen. Je hoeft het niet per se weg te gooien, want mogelijk kun je er een ander familielid wel blij mee maken.

Je krijgt er niets voor terug

Gooi je spullen weg die waardevol zijn? Dan krijg je hier niets voor terug. Het belandt immers gewoon bij het vuilnis. Wil je toch nog iets terugzien voor de spullen waar je afstand van doet? Overweeg dan om de spullen te koop aan te bieden. Je hebt tegenwoordig talloze manieren om toch nog wat geld te vangen voor spullen die voor jou overbodig zijn. Zo kun je ze verkopen op een rommelmarkt. Het is echter ook mogelijk om een advertentie te plaatsen op een website voor tweedehands spullen. Wanneer je de spullen kunt verkopen wordt het vaak een stuk makkelijker om er afstand van te nemen. Je ziet er immers iets voor terug en dat is voor de meeste Nederlanders behoorlijk wat waard en je bent natuurlijk duurzaam bezig!

Ga je verhuizen? Dan sta je voor een flinke klus. Je moet de spullen van jouw woning namelijk allemaal verplaatsen naar een ander huis. Voor de meeste mensen is dit een mooie gelegenheid om de bezem is door de woning heen te halen. Logisch natuurlijk, want je moet jouw complete huis leeghalen. Ga je kleiner wonen? Dan is de kans groot dat er in je nieuwe woning geen plek meer is voor alle spullen die je door de jaren heen verzameld hebt.