Duurzaam verhuizen: kan dat?

Heb je verhuisplannen? Dan is de kans groot dat je hier een verhuiswagen voor inhuurt. Dit is mooi makkelijk, want in zo’n vrachtauto kun je vaak behoorlijk wat spullen kwijt. Er is plek voor grote meubelstukken en je kunt verhuisdozen opstapelen. Doordat een verhuiswagen veel ruimte herbergt, kost het overplaatsen van spullen jou niet bijzonder veel tijd. Het gebruik van zo’n verhuiswagen is echter niet echt goed voor het milieu. Benieuwd wat hoe je duurzaam kunt verhuizen? Hieronder geven we jou een aantal handige tips!
Heb je verhuisplannen? Dan is de kans groot dat je hier een verhuiswagen voor inhuurt. Dit is mooi makkelijk, want in zo’n vrachtauto kun je vaak behoorlijk wat spullen kwijt. Er is plek voor grote meubelstukken en je kunt verhuisdozen opstapelen. Doordat een verhuiswagen veel ruimte herbergt, kost het overplaatsen van spullen jou niet bijzonder veel tijd. Het gebruik van zo’n verhuiswagen is echter niet echt goed voor het milieu. Er wordt immers CO2 uitgestoten. Toch lijkt de inzet van een vrachtauto haast onoverkomelijk bij het verhuizen. En zo zijn er nog heel wat manieren om rekening te houden met het milieu tijdens jouw verhuizing. Benieuwd wat hoe je duurzaam kunt verhuizen? Hieronder geven we jou een aantal handige tips!
Gebruik plastic bakken in plaats van kartonnen dozen
Bij een verhuizing worden vrijwel altijd verhuisdozen gebruikt. Deze dozen kun je voor een relatief laag bedrag kopen bij verschillende winkels. Echt duurzaam is het gebruik van verhuisdozen echter niet. Waarom niet? Omdat de dozen gemaakt zijn van karton. Voor de productie moeten dus bomen gekapt worden. Daarbij komt dat verhuisdozen vaak maar korte tijd gebruikt worden. Na gebruik belandt het merendeel bij het oud papier. Zonde natuurlijk. Wil je op een duurzame manier verhuizen? Overweeg dan plastic bakken te gebruiken. Deze bakken kun je huren, waardoor ze na de verhuizing niet bij het afval belanden. Bovendien kan zo’n bak meerdere malen en door verschillende mensen gebruikt worden. Deze optie is dus een stuk duurzamer dan kartonnen dozen.
Laat plastic verpakkingsmateriaal links liggen
Plastic verhuisbakken kun je meerdere malen gebruiken. Dit geldt echter niet voor verpakkingsmateriaal van plastic. Toch gebruiken veel mensen plastic bij hun verhuizing. Zo worden breekbare spullen vaak in bubbeltjesplastic verpakt. Op deze manier worden glazen en borden goed beschermd tijdens de verhuizing. Is het verhuizen achter de rug? Dan belandt dit plastic in de afvalbak. Dit is natuurlijk niet bepaald duurzaam te noemen. Je hoeft echter geen plastic verpakkingsmateriaal te gebruiken bij een verhuizing. Je kunt breekbare spullen namelijk ook in handdoeken of tussen kussens pakken. Op deze manier worden breekbare spullen ook goed beschermd. En na de verhuizing kun je de handdoeken en kussens gewoon weer gebruiken. Je kunt glaswerk natuurlijk ook in oude kranten wikkelen die anders ook bij het oud papier zouden belanden.
Geef spullen een tweede leven
Bij een verhuizing moet een huis van top tot teen leeggemaakt worden. Je hebt alle spullen in je handen, waardoor dit meteen een mooie kans is om spullen weg te gooien. Probleem is alleen dat de gemiddelde Nederlander niet snel afstand doet van zijn spullen. Geldt dit ook voor jou? Dan wil je zoveel mogelijk meenemen naar jouw nieuwe woning. Mogelijk heb je hier wel een stuk minder ruimte. In dat geval ontkom je er dus niet aan om afstand te doen van behoorlijk wat spullen. Veel mensen denken in dat geval direct aan weggooien. Dit hoeft echter niet. Je kunt jouw spullen een tweede leven geven. Hoe? Door ze te verkopen op een website voor tweedehands spullen of op een rommelmarkt. Op deze manier doe je er andere mensen een plezier mee en je krijgt er zelf vaak ook nog een leuk bedrag voor terug. Bekijk ook of je oude spullen mogelijk op een andere manier in kunt zetten in jouw nieuwe woning. Heb je bijvoorbeeld geen ruimte voor een oude kist? Overweeg deze dan als salontafel te gebruiken. Op deze manier is de kist nog steeds functioneel en hoef je er geen afstand van te doen. En zo zijn er vast nog meer spullen die je op een andere manier kunt gebruiken!
Op zoek naar een verhuisbedrijf Arnhem, zoek dan niet verder.

Volg ons:

Lees meer Nieuws

Verhuisbedrijf Gelderland

Patrick Poot

Tel: 06 5548 0255
Bij geen gehoor: 0575 841 684

Marsweg 115-4
7202 AT Zutphen


Lindewal 5
6981 AB Doesburg

Wij zijn aangesloten bij de Niwo