Verhuizen: zelf doen of laten doen?

Heb je een nieuwe woning gekocht? Van harte gefeliciteerd! In dat geval kun je vast en zeker al niet meer wachten om jouw nieuwe stulpje te betrekken. Voordat dit kan, moet je echter verhuizen. Dit is iets waar veel inwoners van Gelderland een hekel aan hebben. Helaas ontkom je er niet aan. Althans, niet wanneer je de verhuizing per se zelf uit wilt voeren. Je kunt namelijk ook een verhuisbedrijf inschakelen om de klus uit te voeren. Veel mensen hinken bij een verhuizing op twee gedachten.
Heb je een nieuwe woning gekocht? Van harte gefeliciteerd! In dat geval kun je vast en zeker al niet meer wachten om jouw nieuwe stulpje te betrekken. Voordat dit kan, moet je echter verhuizen. Dit is iets waar veel inwoners van Gelderland een hekel aan hebben. Helaas ontkom je er niet aan. Althans, niet wanneer je de verhuizing per se zelf uit wilt voeren. Je kunt namelijk ook een verhuisbedrijf inschakelen om de klus uit te voeren. Veel mensen hinken bij een verhuizing op twee gedachten. Zij weten niet of het nu beter is om een verhuizing zelf uit te voeren of dit toch uit te besteden aan een professioneel verhuisbedrijf. Wij geven je hieronder antwoord op deze vraag!
Waarom zelf verhuizen?
De voornaamste reden om zelf te verhuizen is dat dit geen kosten met zich meebrengt. Je verplaatst de spullen namelijk zelf van A naar B. Om de hoeveelheid werk te verminderen, kun je hierbij vrienden, familie en kennissen inschakelen. Zij zijn vast niet te beroerd om jou een dagje de helpende hand te bieden. Een tweede voordeel van zelf verhuizen is dat je zelf de touwtjes in handen houdt. Je bepaalt zelf de volgorde waarin de spullen verhuisd worden. Dit is niet het geval wanneer je professionals inschakelt voor jouw verhuizing. Zij trekken doorgaans namelijk hun eigen plan.
Redenen om niet zelf te verhuizen
Uiteraard zijn er ook een aantal redenen om niet zelf te verhuizen. Allereerst kost het jou gewoon ontzettend veel tijd. Uit ervaring weten wij namelijk dat een verhuizing vaak niet in één dag achter de rug is. Ten tweede kun je jezelf blesseren tijdens het verhuizen. Je moet immers slepen met zware meubelstukken. Eén verkeerde beweging en het kan maar zo in jouw rug schieten. Schakel je de hulp van familie en vrienden in? Dan loop je eveneens het risico op beschadiging van jouw meubels. Deze mensen zijn geen echte verhuizers, waardoor zij niet weten hoe iets handig aangepakt kan worden. Soms gaan zij zelfs ontzettend lomp te werk. De kans op schade wordt hierdoor natuurlijk alleen maar groter.
Een verhuisbedrijf inschakelen? Doen!
Zie je op tegen de nadelen die zelf verhuizen met zich meebrengt? Dan valt de keuze zeer waarschijnlijk op een verhuisbedrijf. Dit brengt inderdaad kosten met zich mee, maar het verlicht ook jouw zorgen. Zo blijft er bijvoorbeeld tijd over voor andere dingen. Je kunt de verhuizing bijvoorbeeld van bovenaf coördineren om er zeker van te zijn dat alles goed gaat. Het is echter ook mogelijk om de tijd te gebruiken voor totaal andere dingen. Zo kun je bijvoorbeeld gewoon gaan werken wanneer een verhuisbedrijf bezig is met het verplaatsen van jouw meubels.
Misschien wel het grootste voordeel van een verhuisbedrijf is dat zij weten hoe ze een verhuizing aan moeten vliegen. Voor hen is verhuizen namelijk dagelijkse kost. Wil je al jouw spullen binnen de kortste keren verhuisd hebben? Dan moet je zeker een verhuisbedrijf inschakelen. Zij zorgen er namelijk voor dat een verhuizing binnen de kortste keren achter de rug is. Uiteraard gaan zij niet alleen snel, maar ook zorgvuldig te werk. Je hoeft zodoende niet bang te zijn op schade aan jouw meubelstukken en andere spullen. En zeg nou zelf: dat is toch ook een hele prettige gedachte?!
Hieronder een aantal van onze regio’s:
1. Verhuisbedrijf Arnhem
2. Verhuisbedrijf Apeldoorn
3. Verhuisbedrijf Nijmegen

Volg ons:

Lees meer Nieuws

Verhuisbedrijf Gelderland

Patrick Poot

Tel: 06 5548 0255
Bij geen gehoor: 0575 841 684

Marsweg 115-4
7202 AT Zutphen


Lindewal 5
6981 AB Doesburg

Wij zijn aangesloten bij de Niwo